מבוגרים, טכנולוגיה, דיגיטל וקורונה

illustration-social-media-concept_53876-17828

הסטיגמה לפיה מבוגרים וטכנולוגיה לא הולכים יחד תמיד היתה טעות. קל היה לזלזל במבוגרים ולהכריז עליהם כמאותגרי טכנולוגיה. הקורונה הוכיחה עד כמה ההנחה הזו היתה מוטעית. 

מאת: דבורה שגיא

21 יולי 2021

תשמעו סיפור: משפחת ישראל (שם בדוי) השכנים שלי, הם זוג בשנות השבעים, הורים ל7 ילדים שכולם גרים בשכנות. גב' ישראל עבדה במשרה חלקית בצהרון ומר ישראלי עזר לילדים ושמר לפי הצורך על הנכדים. עד הקורונה נהנו הזוג ישראל מאפליקציות ושירותים דיגטליים באופן שסיפק את צרכיהם, אמנם לא  באינטנסיביות של הצעירים, אבל היו פעילים בוואטס אפ, פייס בוק,נהנו מהזמנות און ליין לאירועי תרבות, שיחקו בנייד, שלחו וקיבלו מיילים באמצעותו. אורח החיים שלהם היה היברידי ואיפשר להם להנות משני העולמות ה"און ליין" וה"אוף ליין"… (אגלה לכם בסוד שישנם זוגות מבוגרים שאפילו מצאו בני זוג בטינדר).

elevated-view-various-mobile-icons-plywood

ואז הגיעה הקורונה

הם נסגרו בבית. בהתחלה עוד ילדיהם קנו עבורם מצרכים והניחו ליד הדלת אבל הסגר הממושך, סגירת מוסדות החינוך והעבודה מהבית הקשתה גם על הילדים ובמהרה נאלצו הזוג ישראל לעבור להתנהלות בעולם הדיגטל באופן שכיסה את צרכי חייהם: הזמנות בסופר, take away, תשלום חשבונות, הזמנת בעלי מקצוע  וכל  השירותים החיוניים להמשך חיים נורמליים.

עולמם התרבותי התהפך – הזום הפך להיות מקור הבילוי הפנאי התרבות

הרצאות – בזום

התעמלות – בזום

פוגשים את הנכדים והמשפחה – בזום.

ואיך אפשר בלי נטפליקס – שבימי הסגר הרבים הפך להיות מוקד התרבות העיקרי לסגורים  בבתיהם.

המהפך היה מהיר מאד, ובני הזוג ישראל, למדו מהר שימוש באפליקציות שאיפשרו להם  להמשיך בשגרת חייהם. השכנים החביבים שלי, לימדו את עצמם (לפעמים בעזרה טלפונים של ילדיהם) מהר מאד שימושים שונים באמצעים דיגיטאלים והשתלטו  על העניין בהצלחה רבה .

ניסיון השנה האחרונה הוכיח שמבוגרים, כמו צעירים, הם בעלי יכולת למידה ואימוץ של טכנולוגיות, אפליקציות, שירותים דיגיטאליים בצורה מהירה ואפקטיבית.

לכן, בפעם הבאה שתפגשו מבוגר או מבוגרת אפילו קשיש או קשישה… זכרו: יש להם את היכולת והרצון ללמוד ולמצוא את דרכם בעולם הדיגיטל ואפילו ליהנות מכל הטוב שהוא מציע.

מעסיקים יקרים:  אל תזלזלו בכושר ההסתגלות והלמידה של המבוגרים.